CSS Codes

 
Navigáció
 
Supernatural - Odaát

1983. november 2-án (a katolicizmusban a halottak napja) a Winchester család borzalmas eseményt él át: a két kistestvér, Sam és Dean anyját brutálisan meggyilkolja egy Sárgaszemű démon, házukat pedig porig égeti. 22 évvel a tragédia után a fivérek és apjuk mesterien kitanulták a természetfel ettire való vadászatot, ám a család széthullott, mindenki más utakon indult tovább. Egy váratlan esemény azonban ismét összehozza Deant és Samet; John ugyanis eltűnik és anyjuk gyilkosa is újra feltűnik. A két fivér így hát útra kel, hogy megkeressék apjukat, és keresztülszelve Amerika tájait, annyi természetfeletti lénnyel végezzenek, ahánnyal csak tudnak, majd pedig bosszút állhassanak az életüket megkeserítő démonnal...


Dean Winchester

Dean 1979. január 24.-én született a kansasi Lawrence-ben John és Mary Winchester első gyermekeként. A fiú négy évvel fiatalabb öccsét, Samet már kiskorában is megóvta minden bajtól. Anyjuk meggyilkolását követően a felcseperedő fivérek kitanulták apjuktól a természetfelettire való vadászatot, hogy bosszút állhassanak Mary gyilkosán, ám ezt követően a család kettészakadt; Sam egyetemre kezdett járni és új életet kezdett, míg Dean Johnnal maradt, és segítette mindenben.

A fiú nagy rock és heavy metal rajongó, rengeteg ilyen kategóriájú zenéje van. Öccsével ellentétben ő komolytalan és bajos, ámde hozzá hasonlóan segítőkész. Van egy fekete 1967-es Chevrolet Imaplája, melyet korábban még apja ajándékozott neki. Ő és családja egyik legjobb barátja a szintén vadász Bobby Singer.

Jellemzés az évadok alatt:

1. évad

Az évad elején Dean apja váratlan eltűnését követően meglátogatja öccsét, és segítségét kéri az öreg megtalálásában. Miután anyjuk gyilkosa, a Sárgaszemű démon ismét lecsap és megöli Sam barátnőjét, a két fivér bosszút fogad a démon ellen, majd Dean Impalájával útnak erednek, hogy felkutassák őt és apjukat, átszelve Amerika tájait pedig annyi természetfeletti lénnyel végezzenek, ahánnyal csak tudnak.

Mialatt városról városra járva pusztítják a gonoszt, Dean makacssága és megfontoltsága miatt többször összeveszik Sammel, később azonban mindig kibékülnek, akcióik során gyakran megmentik egymás életét. Dean egy ilyen ügy során találkozik régi szerelmével, Cassie-vel, és szerelmük újra fellobban, noha később a fiú kénytelen továbbállni mellőle. Egy balul sikerült vadászat során azonban egy alakváltó Dean alakját ölti magára és megöl egy fiatal lányt, így a hatóságok körözni kezdik a fiút.

Az évad végén a fivérek végre találkoznak apjukkal, aminek Dean különösen örül. Mikor azonban Sam többször is nyíltan fellép apja utasításai ellen, Dean közéjük áll, megpróbál békét teremteni köztük. John később a démonok csapdájába esik, Dean ezért teljesen bedühödik; öccsével és Bobby barátjával elfog egy korábban már az életükre törő Meg Masters nevű, megszállt fiatal lányt, és kegyetlenül kiűzi belőle a gonoszt, noha ennek bekövetkeztével a valódi Meg meghal. A két testvér ezek után sikeresen kiszabadítja elfogott apjukat, melyről azonban kiderül, szintén megszállta egy démon, méghozzá a sárgaszemű Azazel. A lény a fiúkat is elfogja, majd kínozni kezdi őket, egészen addig, míg a korábban megszerzett Colttal el nem sikerül őt űzni, felszabadítva ezzel Johnt.

A történtek után Winchesterék ismét autóba ülnek, hogy folytassák vadászatukat, ám egy démon vezette kamion beléjük hajt; az Impala széttörik, Dean pedig élet-halál közt kezd lebegni.

2. évad

Az évad elején a kórházba szállított Dean haldokolni kezd, lélekként bolyong az élők között. Apja végül azt a döntést hozza, hogy feláldozza magát és a Coltot fia életéért cserébe Azazelnek, így Dean feltámad, míg John Pokolra kerül. Ezek után Dean saját magát kezdi hibáztatni az öreg halála miatt, Sammel gyászolni kezdenek, ezzel együtt viszont az egymás közötti feszültségük is nő, egy alkalommal Dean még meg is üti öccsét.

Hogy enyhítse bánatát, Dean Bobby segítségével annak roncstelepén megjavítja széttört autóját, később pedig Sammel ismét vadászni kezdenek. Útjuk során új vadászokkal ismerkednek meg, köztük Ellennel, Joval, Ash-sel, illetve az ellenük forduló Gordonnal, aki a fiúk jóvoltából a börtönben köt ki. Míg Dean életében egyre többször tűnik fel az őt üldöző FBI ügynök, Victor Henriksen, a fiú és Jo között szoros kapcsolat alakul ki. Egy alkalommal Samet megszállja egy korábban már feltűnő démon, öccse életéért aggódó bátyja azonban Bobby-val sikeresen visszaküldi azt a Pokolba. A két fiú nemegyszer kerül a hatóságok markaiba, végül mindig sikerül elmenekülniük.

Az évad végén Sam tragikus módon meghal, végső elkeseredettségében Dean alkut köt egy démonnal; öccse visszatér az élők közé, ő viszont kerek egy év múlva Pokolra fog kerülni. Mikor a fiú és öccse megtudják, hogy Azazel és társa, Jake fel akarják nyitni az Ördög kapuját, hogy háborút robbantsanak emberek és démonok között, Bobby-val és Ellennel a helyszínre, egy temetőbe sietnek, ahol Deannek egy kemény összecsapás után a visszaszerzett Colt utolsó töltényével sikerül megölni Azazelt, viszont több száz gonosz lélek szabadul ki a Pokolból. Az összecsapás során a fivérek találkoznak elhunyt apjuk lelkével, aki nem sokkal később eltűnik, a látványtól mégis mindketten elérzékenyülnek.

3. évad

Dean az évad elején egyre inkább káros szenvedélyekkel múlatja utolsó évét, aminek öccse nem nagyon örül. Egy kisvárosi nyomozásuk során Dean ismét találkozik egy több éve nem látott barátnőjével, akinek kisfiáról először azt feltételezi, hogy ő lehet az apja, ám félelme végül nem igazolódik be. A fivérek életére először két férfi, Kubrick és Creedy tör, ám miután akciójuk balul sül el, megbízójuk, Gordon Walker megszökik a börtönből, majd saját maga ered a fiúk nyomába, ám Sam önvédelemből megöli, Dean ebből a harcból kimarad.

A színen feltűnik egy emberek oldalán álló, Ruby nevű démonlány, aki segít a fiúknak és Bobby-nak új töltényeket készíteni a Dean utolsó reményeként szolgáló Colthoz, amit viszont később egy másik lány, Bela ellop tőlük, majd elad a feketepiacon. Ruby ugyan segítségét ajánlja Deannek, hogy megmentse őt a Pokoltól, később azonban bevallja, erre még ő sem képes. Míg a határidő lejárta egyre közeledik, Sam egyre elkeseredettebben munkálkodik, hogy találjon valamit bátyja halála ellen.

Az évad végén kiderül, Dean alkuja egy Lilith nevű démonnal köttetett, akit a fivérek és Bobby ezek után meg is próbálnak ölni, csakhogy az Ruby testét használva elfogja őket, Deant pedig az egyezség szerint pokolkutyákkal a Pokol fenekére küldi.

4. évad

Dean egyik pillanatról a másikra kijut a Pokolból, és visszatér az élők közé, méghozzá egy Castiel nevű angyalnak köszönhetően, aki állítása szerint Isten parancsára mentette meg a fiút; Lilith ugyanis azon munkálkodik, hogy feltörje a 66 pecsétet, mely ha sikerrel jár, Lucifer a Földre szabadul.

Dean autója

Deannek egy sötétfekete 1967-es Chevrolet Impalája van, amit még apjától kapott. Az Impalát Dean családtagjának tekinti, gyakran beszél hozzá, és nagyon félti. Rendszáma (KAZ 2Y5) az Odaát 2005-ös premierjére utal, ám ezt a rendszámot a 2. évadban lecserélik (CNK 80Q3), mivel az FBI a fivérek nyomába ered, 1997-es rendszáma viszont teljesen más volt (BQN 9R3). A kocsi az évadok során a Metallicar gúnynevet kapta.

Az autó jelenleg 41 éves, legelőször az első évadban, a Nyomtalanul c. epizódban tűnik fel, amikor is John gyermekeivel ezen ülve nézi végig, ahogyan lakásuk az Azazel által okozott tűzben leég.

 


Sam Winchester

Sam 1983. május 2-án született a kansasi Lawrence-ben John és Mary Winchester második gyermekeként. A kis Sammy-t már akkor is nagyon óvta a nála négy évvel idősebb bátyja, Dean. Anyjuk meggyilkolását követően a felcseperedő fivérek kitanulták apjuktól a természetfelettire való vadászatot, hogy bosszút állhassanak Mary gyilkosán, ám ezt követően a család kettészakadt; Sam összeveszett apjával és a Stanford Egyetemre kezdett járni és új életet kezdett, míg Dean Johnnal maradt, és segítette mindenben. A fiú itt ismerkedett meg későbbi barátnőjével, Jessicával

Sam eléggé művelt ember, rengeteg könyve van, és egy laptopja, mellyel rengeteg információt tud gyűjteni. Bátyjával ellentétben ő komolyabban veszi a dolgokat, ám hozzá hasonlóan nagyon segítőkész. Ő és családja egyik legjobb barátja a szintén vadász Bobby Singer.

Jelleme az évadok alatt:

1. évad

Az évad elején Samet és barátnőjét, Jessicát váratlanul meglátogatja Dean, és a segítségét kéri, ugyanis apjuknak egy vadászat során nyoma veszett. Sam ugyan vonakodik, ám mikor anyjuk gyilkosa, a Sárgaszemű démon ismét lecsap és megöli Sam barátnőjét, az bátyjával együtt bosszút fogad a démon ellen, majd Dean Impalájával útnak erednek, hogy felkutassák őt és apjukat, átszelve Amerika tájait pedig annyi természetfeletti lénnyel végezzenek, ahánnyal csak tudnak.

Mialatt városról városra járva pusztítják a gonoszt, a fiúk többször összevesznek egymással, ám végül mindig kibékülnek, akcióik során gyakran mentik meg egymás életét, Sam ráadásul egy vadászat során beleszeret egy Sarah nevű lányba, ám útjuk végül különválik. Egy balul sikerült akció után azonban a fivéreket gyilkosság és sorozatos betörések vádjával körözni kezdik, ráadásul Sam egyre többször kezd víziókat látni, amik aztán be is igazolódnak. Sam egy alkalommal megismerkedik egy Meg Masters nevű lánnyal, akiről később viszont kiderül, megszállta egy démon, feladata pedig nem más, minthogy megölje Winchesteréket.

Az évad végén Sam és Dean végre találkoznak apjukkal, aminek Dean különösen örül, Sam viszont többször fellép John utasításai ellen, ezek pedig vitákba torkollanak. Mikor azonban John a démonok csapdájába esik, Sam bátyjával együtt elszántan próbálja azt kiszabadítani, ami egy Tom nevű démon megölésével sikerül is, csakhogy aztán kiderül, hogy őt is megszállta egy démon, méghozzá a sárgaszemű Azazel. A lény elfogja a fiúkat, és mialatt kínozza őket, Samnek mesél valami olyat, hogy ő egy kiválasztott. A démon végül sikerül elűzni, méghozzá a korábban megszerzett Colttal, felszabadítva ezzel Johnt.

A történtek után Winchesterék ismét autóba ülnek, hogy folytassák vadászatukat, ám egy démon vezette kamion beléjük hajt; az Impala széttörik, a benne ülők pedig súlyosan megsebesülnek.

2. évad

Az évad elején Sam drámai pillanatokat él át, ugyanis bátyja kórházba szállítása után élet-halál között kezd lebegni, így Sam és John között ismét feszültség lesz úrrá. A fiú összeveszik apjával, aki nem sokkal később meghal, ugyanis feláldozza életét és a Coltot Dean felépüléséért. Az öreg elvesztése után két fivér gyászolni kezd, ám úgy döntenek, folytatják a vadászatot.

Útjuk során a fiúk új vadászokkal ismerkednek meg, köztük Ellennel, Joval, Ash-sel, illetve az ellenük forduló Gordonnal, aki a fiúk jóvoltából a börtönben köt ki. Egy alkalommal Samet megszállja egy már korábban feltűnő démon, az így gonosszá lett fiúból azonban Dean és Bobby sikeresen kiűzik. Sam az egyik akció során megismerkedik egy Madison nevű lánnyal, akibe beleszeret, ám később kénytelen lesz megölni, mivel kiderül róla, hogy egy vérfarkas. Míg a fivérek nyomába ered egy Victor Henriksen nevű FBI ügynök, feltűnik néhány Samhez hasonló, különleges képességű fiatal; Andrew Gallagher és Ava Wilson.

Az évad végén Samet elrabolja Azazel, és egy kihalt városba hurcolja, ahol az találkozik a korábban megismert Andy-vel, Avával, illetve még két különleges fiatallal; Jake-kel és Lily-vel. A démon parancsba adja nekik, öljék meg egymást, a győztes pedig a Pokol seregének vezetője lesz, a végső párbajt pedig Sam és Jake vívja. Sam ugyan felülkerekedik ellenfelén, az azonban aljas módon hátbaszúrja a fiút, aki ezután bátyja karjai közt meghal, különös módon azonban nem sokkal később feltámad. Mikor Sam és Dean megtudják, hogy Azazel és Jake fel akarják nyitni az Ördög kapuját, hogy háborút robbantsanak emberek és démonok között, Bobby-val és Ellennel a helyszínre, egy temetőbe sietnek, ahol Sam kegyetlenül megöli Jake-ket, viszont több száz gonosz lélek szabadul ki a Pokolból. Az összecsapás során a fivérek találkoznak elhunyt apjuk lelkével, aki nem sokkal később eltűnik, a látványtól mégis mindketten elérzékenyülnek, Dean később pedig elárulja öccsének, nem véletlenül támadt fel, ugyanis alkut kötött egy démonnal Sam életéért, amiért cserébe egy év múlva Pokolra fog kerülni.

3. évad

Samet egyre jobban aggasztja, hogy Dean káros szenvedélyekkel akarja múlatni utolsó évét, ám ennek ellenére együtt vadásznak természetfeletti lényekre. Egy alkalommal feltűnik a korábban már az életükre törő Gordon Walker, aki különleges képességei miatt meg akarja ölni Samet, ám ez végül fordítva sül el, a fiú önvédelemből végez Gordonnal.

Sam életében feltűnik egy emberek oldalán álló démonlány, Ruby, aki segít Bobby-nak új töltényeket készíteni a korábban visszaszerzett Colthoz, amit viszont később egy Bela nevű lány ellop tőlük, majd eladja a feketepiacon. Mivel Ruby bevallja, hogy még ő sem képes megmenteni Deant a Pokoltól, Sam végső elkeseredettségében felkeresi a démont, akivel az alku köttetett, ám hiába fenyegeti Colttal, az nem hajlandó elengedni a megállapodást, utalva rá, hogy ő csak egy üzletkötő, így a fiú végül lelövi.

Az évad végén kiderül, hogy Sam fejére egy Lilith nevű démon pályázik, akivel Dean valójában az alkut kötötte, így Dean, Sam és Bobby nyomozni kezdenek utána, majd miután megtalálták, megpróbálják megölni. A Ruby testét magára öltő démon azonban elfogja a fiúkat; Deant a megállapodás szerint Pokolra küldi, Samet viszont annak valamiféle különleges védekezése folytán nem tudja bántani, így végül elmenekül.

4. évad

Sam bátyja halála óta nőkkel és démonvadászatokkal tölti idejét, méghozzá a hozzá újonnan társult és új női testet öltött Ruby-val, akivel egy alkalommal még le is fekszik. Mikor Dean egy Castiel nevű angyal jóvoltából visszatér az élők közé, örömmel fogadja a hírt, és folytatja vadászatokat bátyjával, illetve megpróbálja vele megakadályozni, hogy Lilith feltörje a 66 pecsétet, mely az angyalok szerint ha sikerrel jár, Lucifer a Földre szabadul.

Különleges képességei:

Sam a különleges képességeit Azazeltől "kapta", amikor is az 6 hónapos korában saját démoni vérével itatta meg.

Samnek négy különleges képessége van:

  • Látomások: Először a Rémálmok c. epizódban mutatkozik, méghozzá amikor Sam alvása során egy teljesen valóságosnak tűnő álmot él át, mely később aztán valóban meg is történik. Látomásai a fiút a 2. évad végéig követik, míg Azazel meg nem hal.
  • Telekinézis: Samnek egyetlen alkalma van használni, méghozzá amikor a Rémálmok c. epizódban Max bezárja a szekrénybe. Itt a fiú ugyanis a düh és feszültség hatására valamiféle módon képes lesz elmozdítani a szekrényt elbarikádozó torlaszt.
  • Különleges védekezés: A képesség a 3. évad utolsó részében tűnik fel, amikor is Lilith mindent elsöprő erejével megpróbálja megölni Samet, ám a fiú meglepő, különös módon, akarata ellenére kivédi a támadást.
  • Démonok kiűzése az emberből és visszaküldése a Pokolba: A képesség a 4. évad első, Lazarus Rising c. részében tűnik fel, amikor is Sam valamiféle természetfeletti képességgel, pusztán akarattal képes lesz kiűzni egy démont az emberből, és visszaküldeni a Pokolba.
 

Sztárok/Bulvár: Tudj meg friss pletykákat, híreket. Katt!    *****    Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic    *****    Xtina Hungary - Minden, ami Christina Aguilera!    *****    Légy Te is AVON tanácsadó *** Nyereményjátékok *** Kereseti lehetõség *** Vásárolj kedvezményesen AVON termékeket!    *****    Nyerj ajándékszettet! Töltsd ki a kérdõívet és nyerj! *** Nyerj ajándékszettet! Töltsd ki a kérdõívet és nyerj!    *****    Jófogás Játékvásár - Jófogás Játékvásár - Jófogás Játékvásár - Jófogás Játékvásár     *****    FRPG ● FANTASY SZEREPJÁTÉK ●「ΒΛSMΛIW」 ● FANTASY SZEREPJÁTÉK ● EGY SZIGET + 24 MÁGUS ● FANTASY SZEREPJÁT&Eacut    *****    Itt megtalálhatod a legfrissebb híreket, cikkeket, képeket a Golden Globe- és Oscar-díjas színésznõrõl! Katt!    *****    Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok    *****    Légy Te is AVON tanácsadó *** AVON termékek *** Kereseti lehetõség *** Értékesítõ kollégákat keresek *** sminkek    *****    Esküvõi meghívók! Mindegyik kézzel készült, egyedi. Gyere, nézd meg az oldalamat.    *****    A legfrissebb Anime hírek , mindennap anime ajánló , mondocon képek , és hírek. Csatlakozz közösségünkhöz!    *****    Rendelj bármilyen asztrológiai elemzést,júniusban Te mondod meg,hogy mennyit szeretnél érte fizetni!Várlak az oldalamon!    *****    Egyetemistáknak kiemelt lakások eladóak. www.simonyiingatlan.hu Debrecen eladó kiváló lakások. www.simonyiingatlan.hu    *****    Egyetemistáknak kiemelt lakások eladóak. www.simonyiingatlan.hu Debrecen eladó kiváló lakások. www.simonyiingatlan.hu    *****    NÁLAM NINCSENNEK AKCIÓK, MINDEN ASZTROLÓGIAI ELEMZÉS "BECSÜLET KASSZÁS", A KONZULTÁCIÓ ÉS OKTATÁS INGYENES.    *****    **** Nokedli-lapja****Családi magazin****18-98 éves korosztály mindent megtalál itt, játékoktól a hírekig*****    *****    KÜLÖNLEGES AKCIÓ A CSILLAGJÖVÕ OLDALON JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A HOROSZKÓP MEGRENDELÉSEID ÁRA!    *****    Minden héten anime/managa hírek , minden nap Anime ajánlók , Mondocon hírek. Itt nem fogsz unatkozni!! :)    *****    KÜLÖNLEGES CSILLAGJÖVÕ AKCIÓ JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A SZÜLETÉSI HOROSZKÓP! VÁRLAK!RENDELD MEG MOST!